fbpx
Previous
Next

Een rijk verleden

Het Hof van Aragon werd opgericht in 1963, in de oude, Lierse stadsbuurt. De grote zaal van het Hof van Aragon situeert zich in de Aragonstraat, nummer zes. Dit huis – vroeger ook wel ‘Sint Joris’ genaamd – is waarschijnlijk het oorspronkelijke huis van de voet- en kruisbooggilde ‘Sint Joris’. Die gilde stond in voor de verdediging van de stadspoorten vóór de stad na 1212 helemaal werd omwald. 

Een kleinere zaal is gelegen in het ‘Maegdenhuys’ aan de Mosdijk nummer vijf. Eertijds nog een weeshuis voor meisjes, is het ‘Maegdenhuys’ nu een belangrijk onderdeel van het Hof van Aragon, waar heden en verleden steeds weer opnieuw samenkomen bij elke feestelijke gebeurtenis. Net zoals Filips de Schone (Hertog van Bourgondië en Johanna van Castilië (Koningin van Aragon) al in 1496 hun huwelijksnacht doorbrachten in de Aragonstraat, kan elk jong paartje nu ook z’n eigen historische dag vieren in het Hof van Aragon.

Rastelli Group

Hof van Aragon is een echt familiebedrijf en maakt deel uit van de Rastelli Group, die met meer dan een eeuw ervaring in Herentals, Diest, Heist-op-den-Berg en Tervuren borg staat voor een gastvrij en verzorgd verblijf met een bovenal persoonlijke service.

Meerdere vergaderzalen

Gratis WIFI

Centrale ligging

Mogelijkheid om fietsen te plaatsen

KTA-Parking op loopafstand

Audiovisuele faciliteiten

Previous
Next

Boek jouw kamer